Previous slide
Next slide

Krullvarken

De varkenshouders van Het Wroetvarken zijn onlangs gaan produceren onder de naam Krullvarken.

Een opvallend kenmerk van het ‘Krullvarken’ is de slagerskwaliteit van het vlees. Mooi droog en stevig varkensvlees met vetmarmering (intramusculaire vet) en een spekrandje. Dit alles komt de smaak ten goede. Er wordt gestreefd naar minimale verspilling en maximale benutting van het varken.

Krullvarken-logo

De wroetstal

Een wroetstal geeft het varken de gelegenheid om z’n natuurlijk gedrag te vertonen. Een dikke laag strooisel zorgt voor een comfortabel ligbed waar de varkens heerlijk op kunnen rusten (ongeveer 18 uur per dag) en in kunnen wroeten. De varkens genieten van veel ruimte en veel daglicht. Varkens zijn echte groepsdieren. Het feit dat ze in de wroetstal in grotere groepen leven draagt dus ook bij aan hun welzijn.

Voer

De voeding van het varken wordt zorgvuldig samengesteld en is afgestemd op de leeftijdsfase waar het dier in zit. We onderscheiden 5 soorten voer:

  • Speenvoer
  • Biggenvoer
  • Startvoer
  • Tussenvoer
  • Eindvoer

Het voeren van biggen/varkens is een samenspel van groei en darmgezondheid. Zo spelen onder andere de genetica van de zeug en beer en de voerstrategie in de kraamstal, biggenstal en wroetstal een rol in het samenstellen van het optimale voer.

Maak kennis met KRULL

Krull is een innovatief vleesconcept dat zich richt op duurzaam varkensvlees. Het is ontstaan uit de groeiende vraag naar verantwoord geproduceerd vlees uit stallen die de impact van de varkenshouderij op het milieu verminderen. Krull is niet alleen gunstig voor het milieu en het welzijn van de dieren, maar biedt ook een hoogwaardig stuk vlees dat tegemoetkomt aan de wensen van bewuste consumenten.